Meniu

Ghidul esențial de călătorie LGBT! Gay Timisoara

Gay Timișoara | Ghidul esențial de călătorie LGBT!

 

Timișoara, un oraș universitar de la granița de vest a României, transfuză turiștii cu grădinile sale fastuoase, restaurantele și piețele publice mărețe.

În timp ce Gay Timișoara poate veni lent, acest avanpost relativ liberal într-o țară foarte rurală oferă un răgaz pentru călătorii LGBT (și localnici) care se pot bucura de artele spectacolului, vibrațiile cosmopolite și o atmosferă relativ homosexuală.

Primul lucru de știut înainte de o călătorie în România Gay este că homosexualitatea nu a fost o crimă în peste 2 decenii și în prezent nu există legi împotriva cetățenilor gay din România, în afară de cele care neagă egalitatea în căsătorie. În afară de aceasta, există legi anti-discriminare care oferă protecție persoanelor de același sex, deși se pare că România urmează în prezent să flirteze cu calea „iliberală” a Poloniei și Ungariei, deoarece se prevede un referendum pentru a interzice constituțional căsătoria homosexuală.

Multe dintre mișcările progresiste ale drepturilor LGBT în România nu au provenit de la nivelurile de bază, ci din modificările necesare pentru a se armoniza cu legile UE și pentru a obține aderarea. Asta înseamnă că, în ciuda documentelor legale, atitudinile publice se schimbă lent și, după toate, românii sunt cei mai conservatori și religioși din Europa. România este încă o țară foarte rurală, cu idei rurale.

Spunând toate acestea, nu am întâmpinat nicio discriminare în România, întrucât, în mare parte, oamenii cu minte liberală lucrează în turism și ospitalitate. Multe persoane sunt, probabil, neștiute în cel mai bun caz despre homosexualitate, deoarece nu este neobișnuit ca persoanele LGBT relativ deschise din marile orașe precum București, Cluj, Sibiu și Constanța să rămână închise în unele părți din viața personală și / sau profesională.

După aproape un deceniu de letargie, vedem în sfârșit o mișcare coezivă homosexuală din toată România, condusă de organizații precum MozaiQ. Bucharest Pride continuă să crească în fiecare an, iar un nou eveniment fetiș gay din România (Let’s Have A Kiki) este o dovadă în acest sens! Acceptarea LGBT în Timișoara artistic, educat și mai bogat a fost mult mai mare decât ne-am așteptat, iar călătorii gay aici vor găsi multe lucruri de drag – fie că angajați o mașină într-o călătorie mai substanțială în România sau doar în oraș pentru câteva zile. Nu încercăm deloc să te descurajăm și să ne iubim timpul petrecut aici, doar nu așteptăm să găsim o scenă homosexuală din Timișoara precum Munchen, Praga sau Tallinn.

Informațiile noastre pentru LGBT Timișoara pot fi incomplete și nu am putut verifica toate informațiile, deci am ales să nu includem. Dacă vizitați Timișoara și aveți ceva de adăugat sau de știut despre un bar / club / saună gay din Timișoara, vă rugăm să ne contactați și ne vom actualiza.

 

Atracții în Timișoara

 

Desigur, a fi gay nu definește ce atracții își vor dori cei mai mulți atunci când călătoresc, iar majoritatea turiștilor doritori vor dori doar să verifice cele mai importante lucruri din Timișoara în timpul zilei! Din păcate, în Timișoara nu există adevărate „locuri gay” și să găsești viață homosexuală în Timișoara este aproape imposibil fără aplicații de conectare, dar dacă ești hotărât, acesta este calea de urmat.

Timișoara este un oraș sigur, dar totuși, toți călătorii ar trebui să aibă grijă cu obiecte de valoare. Deși nu ar trebui să vă pierdeți în acest oraș relativ mic, am inclus la sfârșit o hartă utilă pentru Timișoara Gay, dacă este cazul! Din păcate, în această cultură conservatoare trebuie evitate afișarea de mâini sau același sex de afecțiune, dar în caz contrar, călătorii gay nu ar trebui să întâmpine alte probleme atunci când explorează acest oraș plin de viață.

Piața Unirii – Piața principală din Timișoara, în centrul orașului. Un spațiu frumos și relaxant, unde puteți admira cele mai bune din Orașul Vechi și arhitectura sa colorată.
Parcul Timișoara – Cunoașteți în România drept orașul parcurilor și, deși nu sunt la fel de memorabile ca Parisul, sunt un loc minunat pentru a vă relaxa și a întâlni localnicii într-o zi caldă de vară. În opinia noastră, Parcurile Botanice, Parcul Copiilor și Parcul Trandafirilor sunt cele mai importante parcuri de văzut.
Muzeul Consumatorului Comunist – Un muzeu distractiv și unic românesc. Treceți înapoi în timp spre „epoca de aur” a Romanului într-o replică tipică din apartamentul românesc. În interior veți găsi toate articolele care ar putea fi achiziționate în perioada comunistă și puteți vedea cât de grea a fost viața.
Muzeul Revoluției – Un mic, dar interesant muzeu dedicat celor șapte zile, a fost nevoie de România pentru a-l răsturna pe infamul său dictator Nicolae Ceaușescu.
Piața Mehala – O piață tipică de purici românești desfășurată în fiecare weekend. Probabil că nu veți găsi nimic de cumpărat (aceasta nu este piața dvs. de weekend hipster boutique din Austin), dar este încă o experiență interesantă, să spunem cel puțin.

Muzeul Banatului – Un muzeu preferat care prezintă exponate locale și artefacte în interiorul unui fost castel.
Muzeul de Artă din Timișoara – Un muzeu frumos plin de piese de artă locale și naționale din diferite perioade și genuri. O multime de artă contemporană, europeană și decorativă. adăpostit într-un impresionant palat baroc din secolul al XVIII-lea.
Bastionul Theresia – Cea mai importantă secțiune rămasă din fortăreața defensivă din Timișoara construită în perioada austro-ungară.
Muzeul Satului Banat – Un intrigant muzeu de arhitectură în aer liber la marginea orașului, cu case tradiționale, școală și biserică. O privire asupra vieții populare a satelor românești, unde mulți cetățeni trăiesc și astăzi fără mașini sau tehnologie.

Satele de munte îndepărtate – România are unele dintre cele mai frumoase naturi din lume și la doar două ore de la Timișoara puteți face drumetii prin sate fără putere, fără drumuri și fără recepție de telefon mobil. Ascunsă în maiestuosii munți Cerna, aceasta este o șansă de a experimenta o izolare completă și România rurală.
Dunărea Cheile – O zi întreagă de la Timișoara cu mașina sau turul, dar puteți vedea superba Cascadă Bigar (adesea evaluată cea mai frumoasă cascadă din lume), Golurile de Fier ale Cheile Dunării (granița naturală dintre România și Serbia.) Și cel mai bun dintre drumurile din spate ale României. Aveți încredere în noi când spunem că șoselele României pot fi oribile, dar drumurile lor din spate sunt unele dintre cele mai magice din lume.

 

Baruri gay și cluburi gay din Timișoara

 

Din păcate nu există în prezent cluburi de noapte sau baruri gay în Timișoara, cu viață de noapte limitată în general. Dacă doriți cu adevărat să vă deplasați, ar trebui să încercați cluburile de noapte gay din Sibiu, Cluj sau București. S-ar putea să te schiți în alte homosexuale sau într-un club de noapte high-end dacă ești disperat de petrecere. Este suficient să spunem că viața homosexuală din Timișoara nu prospere în cluburi, în public sau în orice altă parte, din păcate.

Încercați să întâlniți localnici homosexuali în timpul zilei în jurul orașului – sau pe o aplicație de întâlnire – pentru a afla despre orice petreceri unice, cum ar fi cele organizate de Let’s Have a Kiki (prima petrecere a circuitului liberal din România) sau despre cele mai noi hangouturi gay din Timișoara. Vă rugăm să ne actualizați dacă găsiți ceva nou – deloc – despre LGBT Timișoara, astfel încât să îl putem împărtăși aici. În general, afecțiunile de mâini sau același sex de afecțiune în afara barurilor gay pot duce la probleme oriunde în România și ar trebui evitate.

Storia – Un restaurant și un bar distractiv de lux, care găzduiește deseori evenimente pentru tineri și frumoși. Multe dintre evenimentele de aici nu ar arăta din loc în Helsinki, Glasgow sau Bruxelles … prin care ne referim la tineri hipsteri care învârtesc melodii pe un laptop și mult stil internațional.
Symphony Cafe – Cocktail bar / cafenea romantică amplasat central, cu scaune în aer liber, pentru a privi lumea. Un loc preferat pentru a vă întâlni și a vă bucura de o conversație liniștită. Întrucât nu există niciun club gay în Timișoara, ce să mai faci?
Vinto – bar de vinuri de lux din Timișoara, perfect pentru o noapte sofisticată. Popular popular, dar mai bine să mergi pentru încântările îmbuteliate și ambianța relaxată, deoarece nu este într-adevăr un loc unde să socializezi cu străinii, decât dacă ești destul de încrezător.
Pub escocian – popular pentru studenții români tineri (drăguți), este un loc perfect pentru a ieși afară și a vă face prieteni. Un mix de muzică bună, personal prietenos, trupe live și DJ ocazional.

Heaven Club – Bine, așa că tragem cu adevărat paiele aici, dar dacă sunteți într-un grup mixt și doriți un club de noapte distractiv, de lux, acesta este locul unde să mergeți. La fel ca multe baruri din Europa de Est, este vorba despre fete slabe care își scutură fundul pentru ca bărbații să se împartă cu bani, dar hei, cine trebuie să judecăm.
Hype Cocktail Bar – Cel mai bun cocktail bar din Timișoara, cu barmani care știu cu adevărat ce fac. Cu prețuri mici, acesta este un loc excelent pentru a petrece câteva ore cu băuturi bune și companie. În weekend, petrecerea devine un pic aglomerată aici, cu români tineri și la modă. Deschide Grindr și pariem că există cineva în apropiere …
Lobby Bar @ Hotel Timișoara – Funky și un bar primitor cu divertisment live în cea mai mare noapte a săptămânii. Art-deco chic cu un amestec de băieți străini și locali, acesta este un teren neutru ideal pentru a întâlni oameni de la întâlnire, sau doar pentru a apuca un cocktail minunat!

 

Saune gay din Timișoara

 

Spre deosebire de majoritatea țărilor europene, în România nu există băi sau saune gay. Probabil din cauza atitudinilor conservatoare din România care se mai mențin astăzi față de comunitatea LGBT – Deși credeți că o saună gay din Timișoara ar fi de preferat să faceți o croazieră directă în spațiile publice după întuneric?

Oricum, din fericire, astăzi poți doar să îți deschizi telefonul și să folosești aplicații de conectare pentru a întâlni tipi gay din Timișoara, sau te poți îndrepta către cluburi și îți poți încerca norocul acolo.

👍 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.