Meniu

Să vorbim despre sex (sigur), iubito | Matrimoniale

Să vorbim despre sex (sigur)

Să vorbim despre sex (sigur), iubito

 

 

 

S-ar putea să fi auzit expresia „sex sigur” … sau nu! Ce înseamnă pentru sex să fie mai sigur sau mai sigur?
Chiar dacă Canada este una dintre cele mai progresiste țări, există încă multe rușinări și dezinformări cu privire la sex. Chiar dacă este unul dintre cele mai naturale lucruri care există. Din păcate, dezinformarea și lipsa educației sexuale aduc practici mai puțin decât ideale. Când oamenii nu se protejează adecvat în timpul sexului, se întâmplă inevitabil: ITS sunt în creștere. În 2019, în Alberta, guvernul a declarat chiar un focar de sifilis, care nu a mai avut loc din 1948.
Practicarea sexului în siguranță este cel mai bun mod de a asigura o viață sexuală sănătoasă. În acest articol, vom vorbi despre practicile de bază ale sexului în siguranță, dar vom atinge și baza cu consimțământul.

 

Definiția sexului sigur

 

Dacă mergeți cu cea mai de bază definiție a sexului sigur, înseamnă practici sexuale care nu implică schimbul de lichide corporale (cum ar fi sângele, sperma, secrețiile vaginale) între parteneri. Pentru a fi mai specific, aceasta include înghițirea lichidelor menționate. Se practică pentru a evita răspândirea ITS.
Include sărutarea? Nu chiar, atâta timp cât stai pe tărâmul sărutării din gură în gură. Cu toate acestea, când vine vorba de herpes, sărutul ar putea răspândi acel virus specific.
Include sex oral? DA! Sexul oral, fără prezervativ sau baraj dentar, poate răspândi în totalitate ITS, în special infecții bacteriene precum gonoreea sau sifilisul. Pentru unele ITS, este statistic mai puțin riscant decât penetrarea vaginală sau anală, dar încă nu este complet sigur.
Unii preferă expresia „sex mai sigur”, în loc de „sex sigur”, deoarece nicio practică sexuală nu este statistic 100% sigură. Conceptul rămâne același.

 

 

Cum să practici sexul în siguranță:

 

 

Este destul de simplu: folosiți un prezervativ sau un baraj dentar pentru orice practică sexuală care poate veni odată cu schimbul de lichide corporale.
Puteți crea un baraj dentar prin tăierea prezervativului în formă de dreptunghi.
Atât prezervativele masculine, cât și cele feminine sunt eficiente.
Majoritatea prezervativelor sunt din latex. Dacă sunteți alergic la acesta, există prezervative din poliuretan.
Unii oameni folosesc chiar mănuși pentru tot felul de lucrări de mână și penetrare digitală, ceea ce este minunat, mai ales dacă aveți tăieturi de orice fel de răni deschise pe mâini.

 

 

Mai sunt câteva sfaturi:

 

• Amintiți-vă că prezervativele trebuie să fie pornite chiar de la început, deoarece „pre-cum” poate transmite foarte bine ITS.
• Aveți la dispoziție o sticlă de lubrifiant pe bază de apă pentru orice sex penetrant, pentru a reduce riscul ruperii prezervativului.
• Verificați întotdeauna data de expirare a prezervativului!
• Aveți grijă să nu creați lacrimi în prezervative cu dinți, unghii sau bijuterii. Asigurați-vă că prezervativele nu sunt lăsate la soare, deoarece le-ar putea deteriora.
• Prezervativul contează și pentru jucăriile sexuale! Dacă schimbi jucării sexuale fără să le speli bine sau să le folosești cu prezervativ, te expui riscului de ITS. Unele jucării sexuale sunt fabricate cu material destul de poros și ar putea reține cu ușurință bacteriile pentru o perioadă considerabilă de timp.
• Reducerea partenerilor sexuali este, de asemenea, o modalitate excelentă de a reduce șansele de a contracta o ITS, dar nu este întotdeauna posibilă și nu este de dorit pentru toată lumea. Și funcționează numai dacă ambii parteneri fac la fel.
• Nu reutilizați niciodată prezervativul! Chiar dacă a alunecat imediat după ce l-ai pus. Chiar dacă credeți că îl puteți spăla sau ceva de genul acesta. Pur și simplu nu!
• Dacă ați contractat o ITS tratabilă, asigurați-vă că ați terminat tratamentul. Partenerul (partenerii) dvs. ar trebui, de asemenea, să primească tratament. Nu întrețineți relații sexuale până când nu veți primi undă verde de la medicul dumneavoastră sau de la asistentă!
• Dacă aveți o ITS care nu se vindecă, discutați cu medicul dumneavoastră! Există mai multe medicamente pentru diferite ITS care pot reduce considerabil riscul de răspândire
• Dacă aveți o ITS care nu se vindecă, discutați cu medicul dumneavoastră! Există mai multe medicamente pentru diferite ITS care pot reduce considerabil riscul de răspândire
• Fii testat regulat! Am vorbit mai profund despre ITS și despre cum să fii testat într-un alt articol, dar este fundamental să fii testat! Nu există nicio modalitate de a ști cu siguranță dacă aveți ceva, cu excepția cazului în care sunteți testat, oricât de sănătos credeți că sunteți și chiar dacă utilizați întotdeauna prezervative. Prezervativele sunt cele mai bune, dar încă nu sunt 100% sigure.

 

De ce să practici sexul în siguranță?

 

Este singura modalitate de a reduce cu adevărat riscul de ITS.
Este o modalitate excelentă de a reduce riscul de sarcină nedorită.
Poate duce la un sex mai bun!

 

 

 

 

👍 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.